Ultimele Știri

Stația de exterminare de la Codlea. Între săpun și proteine

hingheri - Codlea

Pe tema adăposturilor de câini s-a scris mult. Acuze, plângeri penale, interese financiare. Oameni care strigau că au fost mușcați și care acuzau apărătorii animalelor că nu sunt în stare să crească un copil dar au grijă de ”javre”.

De o parte sunt cei care apără ”javrele” și se luptă cu o legislație incertă, de altă parte sunt cei care preferă să sifoneze bani către oameni care ”scot gunoiul din curte”. Vă prezentăm azi un material introductiv despre cum se sifonează banii publici. Un material despre relocarea celui pe care foarte mulți l-au numit ”un Mengele al câinilor”.  Săptămâna viitoare vă vom prezenta un material video despre acest caz.

Voi, pro sau contra transformării câinilor în ”săpun”, trebuie doar să vă imaginați traseul unui câine preparat cu un cip, să vedeți traseul lui pentru a vedea traseul banilor. Bani publici! Vorbim de un milon lei!

Așa cum probabil ați aflat, trupa de hingheri reşapaţi şi privatizaţi de la Asociaţia Direcţia pentru Monitorizarea şi Protecţia Animalelor  (pe scurt, D.M.P.A.) a început de săptămâna trecută să prindă câini si să-i încarcereze în adapostul (staţia de exterminare) de lângă Protan Codlea. Deschiderea adapostului si capturările s-au facut hoţeşte, fără vreun anunț oficial din partea consiliilor locale sau primăriilor, în nota de secretomanie specifică ilegalităţilor, cu care Bărbulescu ne-a obişnuit de ani buni.

Până acum s-au ridicat câini din Râşnov, Codlea, Cristian, Ghimbav, Halchiu, Săcele și Predeal, iar din procesul verbal întocmit marți de Poliția Codlea rezultă că în registrul de intrări al adăpostului fuseseră înregistrați până marți (inclusiv) 74 de câini (cu cei 6 aduși vineri de la Predeal sunt 80).

câini fără stăpân

Oamenii lui Barbulescu ne-au împiedicat și luni și marţi şi miercuri să intrăm explicându-ne că “ne ştiu după masină” și că Bărbulescu le-a dat indicaţii stricte să nu lase pe nimeni care coboară din mașina noastra.

Am chemat politia luni și marti, am filmat câteva secvenţe “pitorești” cu personaje mai mult sau mai puțin groteşti. Marţi, 20 ianuarie am surprins momentul în care s-a intors duba DMPA de la “vânătoare” (pe la ora 14) şi am sesizat din nou poliţia, bănuind că animalele au fost tranchilizate cu ketamină de angajaţii DMPA (faptă care constituie infracțiunea de exercitare fără drept a profesiei de medic veterinar). Au urmat câteva scene “complexe”: hingherii au aruncat cu pietre spre noi din curtea adăpostului, poliţistul local Moraru s-a strecurat prin incinta Protan-ului încercând să ne surprindă asupra faptului “reprobabil” de a-i filma pe hingheri  peste gard, iar patru poliţisti de la Poliţia Română în frunte cu comisarul Rusu (sau comisarul-şef Rusu, cine le mai tine socoteala gradelor şi-aşa mult umflate în raport cu competenţele) au tot intrat si-au iesit din bunkerul lui Barbulescu ”uitând” însă, ca din întâmplare să verifice aspectele cele mai importante ale sesizării noastre.

În zonă a ajuns si viceprimarul din Codlea care, dupa ce l-am întrebat ce e bătaia asta de joc cu adăpostul privat făcut pe bani publici, a plecat cu coada între picioare zicând că o să închidă adăpostul.

Asociatia DMPA (din care fac parte 11 UAT şi firma de servicii veterinare SC Creative Zone SRL aparţinând celui mai rapace veterinar din judeţ, Filip Alin) este un struţo-cămilă juridică clocită de mintea diabolică a eternului hingher Barbulescu Flavius Dumitru, cu scopul de a face afaceri cu câini fără stăpân în juma’ de ţară, pe bani publici dar în regim privat, fără niciun fel de transparenţă şi la adăpost de orice fel de monitorizare din partea ONG-rilor sau simplilor cetăţeni (am scris mai mult aici http://animatime.ro/2013/05/asociatia-hinghereasca-d-m-p-a-la-prima-infrangere-inchiderea-grajdului-de-la-rasnov/).

Avem de-a face deci cu o simplă organizaţie neguvernamentală (înfiinţată numai  în baza OG 26/2000) cu o persoană juridică de drept privat care se substituie în mod pervers şi ilegal unui serviciu public pentru gestionarea câinilor fără stăpân (sau unui concesionar al respectivelor servicii publice) şi manâncă la fel de ilegal banii publici pe care consiliile locale sunt obligate să-i aloce serviciilor publice înfiinţate (sau, prin licitaţie, concesionarilor) şi adăposturilor publice.

Calculul lui Bărbulescu e simplu şi eficient: ONG-ul lui care duhneşte a ilegalitate prin toţi porii ( începând chiar cu denumirea care face confuzie cu instituţii ale statului român, cu ştampila si cu emblemele care înglobează hoţeşte simboluri naţionale) îşi arogă în mod abuziv ceea ce îl “avantajează”, împrumutând autoritatea si prerogativele unui serviciu public atunci când capturează, încarcerează si ucide câini în timp ce refuză să-şi asume ceea ce îl “dezavantajează”, sub pretextul că o “persoană private” nu are obligaţia de a se subordona consiliilor locale/primarilor/viceprimarilor, nu are obligaţia de a cheltui banilor publici şi de a gestiona câinii în mod transparent, de a permite monitorizarea ONG-urilor, de a permite accesul publicului în adăpost, de a informa populaţia despre câinii capturaţi (sau de a da curs celorlalte obligaţii care revin prin lege unui serviciu public de gestionare a câinilor fără stăpân în raport cu revendicatorii/adoptatorii, cu ONG-urile şi cu cetăţenii/contribuabili, în general).   

Pe scurt, Asociatia  Direcţia pentru Monitorizarea şi Protecţia Animalelor  (DMPA) și/sau angajații ei își bat joc de lege în următoarele feluri:

–          capturează câini fără stăpân , în condițiile în care această activitate este efectuată, potrivit legii de către personalul angajat al consiliilor locale.

–          Scurtează programul cu publicul, program care potrivit legii este prevăzut pentru intervalul orar 10 -18 și discriminează vizitatorii, interzicând accesul celor pe care nu-i agreează.

–           gestionează în mod ilegal câini fără stăpân, în condițiile în care nu este nici serviciu public specializat înființat de Consiliile Locale potrivit art. 1, alin. (1) din OUG 155/2001 și nici concesionar al acestei activități, potrivit art. 2, alin. (4) din același act normativ.

–          încarcereaza câinii fără stăpân capturați de angajați într-un adăpost privat care-i aparține, în condițiile în care legea prevede că acești câini vor fi cazați în adăposturile publice.

–          Capturează și încarcerează câini din ale localități, unele aflate la zeci de km distanță în condițiile în care legea prevede ca gestionarea câinilor se face în plan local, în adăposturile publice ale UAT în raport cu necesitățile UAT respective și nu la nivel județean sau regional în adăposturi greu accesibile adoptatorilor și revendicatorilor din majoritatea localităților de proveniență ale câinilor.

–           capturează câini prin administrarea de medicamente veterinare stupefiante și psihotrope continând droguri de risc, fără supravegherea vreunui medic veterinar, comițând infracțiunea de exercitare fără drept a profesiei de medic veterinar.

Prin urmare, dacă vedeti pe undeva duba DMPA (Peugeot alb cu nr. BV-74-Vet), anuntaţi-ne de urgenţă, filmaţi şi fotografiaţi, anunţaţi poliţia (dacă-i vedeți tranchilizând câini sau spânzurându-i cu crosa) şi chiar împiedicaţi-i (prin metode paşnice, evident) să-şi facă mendrele ilegale.

Inderdicţia de a vă permite să intraţi în adăpost, refuzul de a înapoia cainii sau de a vă permite să-i adoptați necondiţionat întruneşte caracteristicilile infracţiunii de abuz în serviciu (potrivit art. 308 C.P. raportat la art. 297 C.P.). Noi vom depune plângere penală pentru fiecare zi în care Bărbulescu și acoliții lui comit faptele descrise mai sus şi vă sfătuim să faceţi şi voi acelaşi lucru.

Poliţia Codlea bagă sub preş ilegalităţile DMPA.

Află mai mult despre ilegalitățile comise la Codlea: Gazetabrasovului.ro

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*