Ultimele Știri

Statele Unite vor primi 15.000 de refugiaţi suplimentar

Statele Unite vor primi 15.000 de refugiaţi suplimentari din toată lumea anul viitor, ceea ce înseamnă că nivelul de refugiați a crescut la 85.000 în 2016 şi la 100.000 în 2017, conform secretarului de Stat american, John Kerry.

Nu se știe numărul exact de refugiați care vor sosi în SUA din Siria, însă secretarul a declarat că Statele Unite sunt pregătite să ajute: „În consultare cu Congresul, vom continua să explorăm modalităţi de a creşte aceste numere, menţinând în acelaşi timp securitatea”, a declarat Kerry într-o conferinţă la Berlin, după ce s-a întâlnit cu ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

Președintele Obama anunţase că SUA vor accepta cel puţin 10.000 de sirieni anul viitor, însă  în urma apelurilor adresate acestuita, de a participa mai mult în această criză, s-a decis mărirea numărului de imigranți: „Nevoia este enormă, dar suntem hotărâţi să răspundem provocării”, a declarat John Kerry.

Organizaţiile umanitare au criticat însă planurile de a accepta doar 10.000 de sirieni, având în vedere economia şi populaţia americană, și au cerut să fie acceptaţi de zece ori mai mulţi. De asemenea, republicanii avertizează că administraţia permite intrarea în ţară a unor potenţiali terorişti, potrivit Mediafax.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*