Ultimele Știri

Statele Unite suplimentează numărul militarilor din România

exercitii militare NATO

România va beneficia de o protecție suplimentară la granița estică. Statele Unite ale Americii au hotărât să trimită un contingent de până la 1.000 de militari înarmați cu tehnică grea de luptă, tancuri și blindate.

Militarii vor staționa în baza militară de la Mihail Kogălniceanu și vor fi schimbați o dată la nouă luni. Cei o mie de militari nu vor fi deplasați sub egida NATO, ci în baza acordului bilateral dintre România și SUA.

Batalionul, format din până la o mie de militari, americani va ajunge în anul 2017. Ei vor fi dotați cu mașini blindate, tancuri și alte echipamente necesare instruirii în comun cu militarii români.

Acești militari vor face parte dintr-o brigadă nouă pe care Statele Unite intenționează să o trimită anul viitor în Europa, în urma anunțului pe care președintele Barack Obama l-a făcut privind creșterea bugetului alocat apărării Europei.

Este vorba așadar despre o suplimentare a trupelor aflate deja în România. În baza de la Mihail Kogălniceanu se află deja 600 de militari americani care participă la exerciții comune cu forțele armate române.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*