Ultimele Știri

Statele Unite, paralizate de o furtună de zăpadă! 17 persoane şi-au pierdut viaţa

ninsoare

Ninsorile au pus stăpânire pe estul Statelor Unite şi au provocat moartea a cel puţin 17 persoan. Cei mai mulţi oameni au murit în urma accidentelor rutiere provocate de masivele căderi de zăpadă. În 11 state americane a fost instituită stare de urgență. 

De asemenea, condițiile meteo extreme au ținut la sol aproape nouă mii de avioane, iar locuinţele a peste 70.000 de oameni au rămas fără curent electric în ultimele două zile. Meteorologii au anunțat că stratul de zăpadă ar depăși, în unele state, un metru.  

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a informat că trei persoane au murit în timp ce curățau zăpada, iar autoritățile din Carolina de Nord au anunțat șase victime. Statele Virginia și Kentucky au înregistrat două decese, iar Arkansas și Maryland câte unul.

„Este un apel pentru toată lumea: nu depuneți eforturi fără discernământ, mai ales dacă aveți vreo problemă de sănătate”, a declarat Bill de Blasio într-un interviu acordat canalului de televiziune CNN.

Furtuna Jonas, supranumită de cotidianul The Washington Post ‘Snowzilla’, este însoțită de masive căderi de zăpadă în estul Statelor Unite, în special în capitala Washington și la New York.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*