Ultimele Știri

Statele Unite lansează programe-pilot pentru reperarea extremiștilor de pe teritoriul american

Secretarul american al Justiției, Eric Holder, a anunțat luni că Statele Unite vor lansa o serie de programe-pilot pentru detectarea extremiștilor de pe teritoriul american.

Programele sunt menite să repereze jihadiștii care intenționează să se alăture organizațiilor teroriste, inclusiv grupării Statului Islamic.

„În prezent, puţine ameninţări sunt atât de stringente precum cea reprezentată de extremismul violent. Odată cu emergenţa unor grupări ca Stat Islamic (SI) şi ştiind că unii americani încearcă să plece în Siria şi Irak pentru a participa la lupte, Departamentul Justiţiei răspunde în mod adecvat”, a declarat Eric Holder.

Departamentul de Justiție va colabora cu „reprezentanţii unor comunităţi, autorităţile publice de securitate, liderii religioşi şi procurorii” din numeroase oraşe din Statele Unite ce  vor contribui la lupta împotriva extremiştilor prin crearea „unei vaste reţele de parteneri între comunităţi”.

„Trebuie să fim, în acelaşi timp, creativi şi agresivi contra extremismului violent şi să-i combatem pe cei care predică intoleranţa, divizarea şi ura nu doar în interiorul frontierelor noastre, ci şi cu partenerii internaţionali”, a  adăugat el.

Totodată, Eric Holder a  mai precizat că în octombrie Casa Albă va organiza un summit privind extremismul și radicalizarea.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*