Ultimele Știri

Statele Unite critică din nou decizia Rusiei: “Utilizarea unei baze militare iraniene pentru efectuarea de raiduri aeriene în Siria nu contribuie la încetarea ostilităţilor”

Statele Unite ale Americii critică decizia Rusiei de a efectua raiduri aeriene în Siria prin utilizarea unei baze militare iraniene. Această intervenție nu contribuie la încetarea ostilităţilor, atrage atenţia Departamentul de Stat american.

Decizia Rusiei de a utiliza brusc baza din Iran a fost surprinzătoare pentru Washington, un oficial american declarând că a fost o “decizie-surpriză” a Rusiei, probabil luată “în mod brusc”.

“Utilizarea de către Rusia a unei baze militare iraniene pentru efectuarea de raiduri aeriene în Siria nu contribuie la încetarea ostilităţilor”, a comunicat miercuri seară Departamentul de Stat american.

Mai mult decât atât, utilizarea unei baze aeriene pentru efectuarea raidurilor aeriene în Siria încalcă o rezoluție ONU, susțin Statele Unite.

“Este o decizie nefericită a Rusiei, dar nu surprinzătoare. Cred că este o continuare a unui model observat la Rusia, iar acum Iranul pare să ofere asistenţă directă pentru atacarea organizaţiilor teroriste Stat Islamic şi Frontul al-Nusra, dar, de fapt, sunt vizate în principal poziţii ale opoziţiei siriene moderate”, a reacţionat Mark Toner, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, citat de agenţia Reuters.

Serghei Lavrov a respins acuzațiile, după ce a fost sunat de secretarul de stat John Kerry.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*