Ultimele Știri

Statele Unite cer sprijin lumii arabe în lupta împotriva Statului Islamic

Secretarul de stat american John Kerry se va întruni, astăzi, în Arabia Saudită, cu mai mulți oficiali ai lumii arabe pentru a purta negocieri ce vizează crearea unei coaliții internaționale împotriva organizației Statului Islamic.

Un înalt oficial al Departamentului de Stat al SUA a declarat că John Kerry va discuta cu saudiții ” în detaliu” despre planurile de echipare și instruire a rebelilor moderați din Siria, care se luptă cu militanții suniți și cu guvernul Assad din Damasc.

Negocierile pe plan militar sunt îndreptate spre obținerea extinderii bazelor și a drepturilor de survol pentru ca Statele Unite și alte națiuni să poată lansa atacuri aeriene împotriva Statului Islamic din Irak și Siria.

Statele Unite vor face presiuni asupra liderilor arabi pentru a sprijini planurile lui Barack Obama de a începe o nouă campanie militară la nivel internațional împotriva militanților Statului Islamic.

În afară de Arabia Saudită, alte cinci țări din Consiliul de Cooperare al Golfului (Bahrein, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Oman, Qatar), precum și Egiptul, Iordania, Irakul, Libanul și Turcia, participă la această reuniune, considerată crucială de Statele Unite în eforturile sale de a crea o coaliție globală împotriva SI.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*