Stat Islamic revendică atentatul din oraşul german Ansbach. În telefonul atacatorului au fost găsite înregistrări video islamiste

atentat germania

Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat, luni, atentatul comis în oraşul german Ansbach, soldat cu moartea autorului atacului şi rănirea altor 12 persoane, conform agenţiei Amaq.

Mai multe înregistrări video islamiste au fost găsite în telefonul atacatorului, precum și în calculatorul acestuia, conform Ministerului de Interne din landul Bavaria. Tânărul sirian era simpatizant al rețelei teroriste Stat Islamic.

„Martirul care a comis operaţîiunea de la Ansbach era unul dintre soldaţii Statului Islamic. A efectuat operaţiunea răspunzând unui apel pentru atacarea statelor care participă la coaliţia împotriva Statului Islamic”, informează agenţia de ştiri Amaq, aparţinând organizaţiei fundamentaliste sunnite care ocupă regiuni în vestul Siriei, în nord-vestul Irakului, în nordul Egiptului şi în nordul Libiei.

Într-o înregistrare, sirianul în vârstă de 27 de ani, Mohammad D., afirma că atacul terorist este un act de răzbunare împotriva Germaniei din cauza participării la operaţiuni antiteroriste.

Atacatorul s-a aruncat în aer duminică seară în faţa unui restaurant, în apropierea unui concert în aer liber, în orăşelul german Ansbach. În urma exploziei, 12 persoane au fost rănite.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *