Stat Islamic revendică atacul de la centrul comercial din Minnesota

  • Adelina Mitrache
  • 19 septembrie 2016
  • Externe

Un individ care a înjunghiat nouă persoane într-un centru comercial din statul american Minnesota înainte de a fi împuşcat mortal de poliţie era „un soldat al Stat Islamic”, a anunţat agenţia Amaq, afilată organizaţiei teroriste, relatează Reuters online.

„Autorul atacului din Minnesota era un soldat al Stat Islamic şi a efectuat operaţiunea drept răspuns la apelurile de a ţinti cetăţeni din ţările care fac parte din coaliţia statelor cruciate”, a anunţat duminică seara agenţia Amaq, afiliată organizaţiei Stat Islamic.

Reuters nu a putut verifica independent veridicitatea acestui anunţ.

Individul care purta uniforma unui agent de pază a făcut refeiri la Allah şi a întrebat cel puţin o persoană dacă este de religie musulmană înainte de a comite atacul în centrul comercial Crossroads din St. Cloud, în Minnesota, a declarat şeful poliţiei din oraş, William Blair Anderson.

Un reprezentant al Biroului Federal pentru Investigaţii a anunţat că nu se ştie deocamdată dacă atacatorul a discutat cu alte persoane despre planul său.

Iniţial au fost anunţaţi opt răniţi. O altă persoană rănită transportată la spital nu a fusese inclusă pe lista victimelor, a declarat primarul din St. Cloud.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *