Ultimele Știri

Stat Islamic, ameninţări la adresa Angelei Merkel care se încheie cu execuţia a doi bărbaţi

Stat Islamic proferează ameninţări, în germană, la adresa cancelarului Angela Merkel şi pare să execute doi bărbaţi

merkel

Doi membri vorbitori de limbă germană ai SI ameninţă cu atacuri împotriva Germaniei, într-o nouă înregistrare video, postată online miercuri şi care pare că se încheie cu execuţia a doi bărbaţi necunoscuţi între ruinele Palmirei, relatează Deutsche Welle.

Din ruinele oraşului antic Palmira, care face parte din patrimoniul mondial, cei doi bărbaţi, care poartă barbă, îndeamnă totodată „fraţi şi surori” să se alăture misiunii SI de a construi un „califat” în Siria şi irak.

Ei le cer celor care nu pot ajunge în Orientul Mijlociu să comită atacuri, din partea grupării, în Germania şi Austria – să-i lovească pe „necredincioşi” acasă.

Trecând din germană în arabă, unul dintre ei o ameninţă pe Angela Merkel personal pentru susţinerea eforturilor coaliţiei antijihadiste conduse de către Statele Unite în Siria şi Irak.

Cei doi presupuşi combatanţi par să execute, în finalul înregistrării, doi bărbaţi necunoscuţi, îngenunchiaţi, între ruine.

Potrivit celor mai recente estimări, aproximativ 600 de persoane au părăsit Germania pentru a se alătura SI sau altor grupări jihadiste în Siria şi Irak.

Totodată oficiali din Rusia şi Statele Unite au convenit miercuri, în cadrul unor întâlniri în Orientul Mijlociu, că gruparea Statul Islamic este inamicul comun al celor două mari puteri rivale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*