STARE DE URGENȚĂ, reintrodusă la Istanbul! Va fi doborât orice elicopter care decolează fără permisiune – VIDEO

Starea de urgență a fost reintrodusă la Istanbul de către autoritățile turce, șeful poliției fiind instruit să doboare orice elicopter care aterizează fără permisiune, relatează TASS, care preia informaţii transmise de agenţia de ştiri Anadolu.

Poliţia din Istanbul a primit întăriri consistente, pentru a contracara eventuale acţiuni al susţinătorilor puciului, fiind desfăşuraţi aproximativ 1.800 de membri ai forţelor speciale ale poliţiei.

Decizia a fost luată în condițiile în care, duminică seara şi în cursul nopţii, au avut loc ciocniri armate între participanţii la tentativa de lovitură de stat militară şi autorităţi. Cele mai importante dintre acestea au avut loc în apropierea aeroportului internaţional Sabiha Gokcen din Istanbul, precum şi la baza aeriană din oraşul Konya.

Forţele de poliţie din Turcia au folosit tunuri cu apă în timpul unei operaţiuni de reţinere a complotiştilor aflaţi la baza aeriana din Konya, a anunţat postul de televiziune Haber Turk, conform Mediafax.

În apropierea aeroportului internaţional Sabiha Gokcen, a avut loc un schimb  de focuri, participanţii la complot predându-se după o intervenție în forță a poliției turce.

Aproximativ 6.000 de persoane au fost reținute, până în prezent, conform unui anunț făcut de ministrul turc al justiției, Bekir Bozdag, citat de AFP.

Arestările continuă și se așteaptă ca numărul de persoane reținute să crească destul de curând. Operațiunea ”continuă în acest moment. Sunt aproximativ 6.000 de persoane în arest. Numărul arestărilor va depăși 6.000”, a afirmat Bozdag, citat de canalul de televiziune NTV și de agenția de presă Anadolu.

De asemenea, Înaltul Consiliu al judecătorilor şi procurorilor, din Turcia, a decis eliminarea din funcție a a 2.745 de judecători, în urma încercării de lovitură de stat, care a avut loc vineri seară.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *