Stare de catastrofă naturală în Franța. Metroul din Paris, închis din cauza inundațiilor

  • Nicoleta Ungureanu
  • 3 iunie 2016
  • Externe

Autoritățile din Paris au luat, joi seară, decizia de a închide o linie din metrou, din cauza ploilor abundente.

Mii de oameni au fost obligați, zilele aceste, să își părăsească locuințele, pentrua  fugi din calea apelor. Apele Senei au crescut, depășind cota de 5 metri și determinând închiderea liniei de metrou care merge în paralel cu râul și este folosită de turiști pentru a ajunge la turnul Eiffel și la catedrala Notre-Dame.

Directorul muzeului Luvru, Jean-Luc Martinez, i-a anunțat pe angajați printr-un mesaj e-mail că ar putea fi necesară închiderea muzeului. De asemenea, Musee d’Orsay a anunțat, seara trecută, că închide mai devreme decât era prevăzut în program.

Preşedintele Francois Hollande a anunțat, joi, că Franța va declara stare de catastrofă naturală în zonele afectate de inundații, în timp ce 21.700 de case au rămas fără electricitate din cauza intemperiilor.

Circa 9.200 de locuinţe au rămas fără curent electric în zona Seine-et-Marne, 6.400 în Essonne şi 1.100 în Yvelines. În regiunea centrală sunt alte 5.000 de locuinţe private de electricitate, iar în Montargis, 3.000, conform Telegrafonline.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *