Ultimele Știri

Stare critică: „Nimeni nu are nicio idee cine trece prin Ungaria”

imigrant

Ameninţarea terorismului a crescut în Ungaria, odată cu riscul la adresa securităţii reprezentat de „valul de imigranţi ilegali”, a declarat miercuri Lajos Kosa, preşedintele Comisiei pentru Apărare şi Ordine publică din cadrul Parlamentului ungar.

Kosa a declarat că, în total, 373.000 de migranţi ilegali au pătruns anul acesta pe teritoriul Ungariei. El a spus că 7.00-9.000 de migranţi traversează ilegal frontiera ungară zilnic şi a apreciat că numărul migranţilor „care traversează Ungaria” ar putea depăşi 600.000 până la sfârşitul anului, dacă Guvernul nu ridică garduri la frontiera cu Croaţia.

Alte 27 de milioane de persoane ar putea să fie în drum către Europa, a spus Kosa, citând „date internaţionale”. Este vorba despre persoane care trăiesc în prezent în tabere de refugiaţi sau care sunt „refugiaţi interni”, a spus el.

Dintre cei 373.000 de migranţi, Kosa a precizat că 203.000 au sosit în Ungaria prin Serbia, iar dintre aceştia 700 au fost inculpaţi pentru că au avariat gardul de la frontieră. În opinia sa, acest lucru arată că gardul îi direcţionează pe migranţi către porţiuni de frontieră care nu sunt „sigilate” şi a pledat pentru astuparea „găurilor” din gardul de la frontiera cu Croaţia. El a avertizat că autorităţile croate au anunţat că au înregistrat migranţi care au plecat către Ungaria.

Oficiali de la Forţa Antiteroristă (TEK) „au spus clar” că ameninţarea terorismului este în ascensiune în Ungaria, a declarat Kosa.

„Nimeni nu are nicio idee cine trece prin Ungaria”, a apreciat socialistul Tamas Harangozo, apreciind că autorităţile ungare sunt „incapabile” să treacă migranţii prin verificări medicale sau de securitate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*