Ultimele Știri

SRI va lansa în curând un nou proiect de lege Big Brother

protest-bucuresti

După ce Curtea Constituțională a respins legea securității cibernetice în ansamblul ei, SRI a anunţat că lucrează la un nou proiect legislativ, care urmează să fie ancorat în dezbatere publică în următoarele luni.

Directorul Centrului Naţional Cyberint din cadrul SRI, Florin Cosmoiu, a declarat că ‘în următoarele luni’ va apărea un nou proiect de lege privind securitatea cibernetică, care va corespunde Constituţiei.

„Instituţiile statului implicate lucrează în această perioadă pentru a identifica soluţiile care să răspundă la exigenţele care au fost emise de către Curte. Probabil că în prima etapă acolo a fost o greşeală, nu s-a dezbătut destul de mult cu toţi factorii şi din societatea civilă interesaţi. S-au creat o serie de emoţii, nişte lucruri care, zicem noi, nu au fost bine înţelese”, a afirmat Cosmoiu în cadrul unei conferinţe de presă.

Oficialul SRI şi-a exprimat speranţa că o astfel de dezbatere publică va clarifica atât nevoia de securitate cibernetică, dar şi dreptul cetăţeanului la viaţă privată.

„Printr-un dialog între actorii implicaţi sperăm să se identifice soluţia care să satisfacă ambele părţi – societatea civilă şi instituţiile statului cu nevoia lor de securitate”, a adăugat Florin Cosmoiu.

Cel mai probabil vor aceleași prevederi legislative pe care CCR le-a respins, doar că datele oricărui cetățean ar putea fi obținute printr-un mandat de la un judecător.

Insistenţa SRI alături de cea a lui Klaus Iohannis trădează dorinţa extinderii controlului statului asupra informaţiei cibernetice sub pretextul că protejează cetăţenii, deşi conform declaraţilor aceloraşi ofiţeri SRI, au fost expulzaţi deja şapte cetăţeni străini din România pentru că făceau propagandă pe internet Statului Islamic.

Drept urmare, SRI deja ne controlează informaţia din calculatoare, tot de ce au nevoie este legiferarea acţiunilor lor mârşave.

Citeşte şi: Se pregătește un nou proiect de lege „Big Brother”

 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*