Ultimele Știri

SRI: România, o posibilă ţintă a TERORISMULUI islamic

Raportul SRI pe 2014 atrage atenţia asupra pericolului islamic şi asupra creşterii propagandei fundamentaliste, anti-occidentale.

Țara noastră are, în prezent, un profil care o transformă într-o posibilă țintă a unor atacuri teroriste. Printre elementele care au dus la această situația se numără susţinerea Coaliţiei împotriva grupării Statul Islamic/Daesh, dar şi situarea pe principalele rute de migraţie către occident.

„Apartenenţa României la sistemul de alianţe politice şi militare internaţionale, susţinerea Coaliţiei împotriva grupării Statul Islamic/Daesh, dar şi situarea pe principalele rute de migraţie către occident, respectiv măsurile ofensive de prevenire şi contracarare a potenţialelor manifestări teroriste pe teritoriul naţional, au determinat o relativă creştere a profilului ţării noastre ca posibilă ţintă a unor atacuri”, se arată în document.

De asemenea, SRI atrage atenția asupra propagandei fundamentaliste, îndeosebi pe internet, care s-a accentuat în ultimul timp.

„În plus, s-a accentuat evident propaganda fundamentalistă îndeosebi pe internet, sub forma comentariilor anti-occidentale, anti-israeliene ori favorabile jihadului. Deși comunitatea musulmană istorică și cea integrată social din țara noastră resping, tradițional, astfel de orientări, acestea au avut ecou în special în rândul noilor convertiți și a rezidenților tineri proveniți din țări cu problematică teroristă activă, manifestându-se tendința de formare a unor micro-grupuri ermetice, izolate, cu atitudini radical”, se mai arată în documentul citat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*