SRI a știut de problemele de la Hexi Pharma, dar a protejat mafia din sănătate

Potrivit dezvăluirilor făcute de jurnalistul Cătălin Tolontan cei de la SRI au știut de faptul că Hexi Pharma vindea dezinfectanți diluați însă Condrea era protejat de cineva important din cadrul serviciului.

„Vreme de 8 ani, le-am dat mii de acte celor de la SRI. Mi-au spus, la un moment dat, în glumă, că vor veni cu propriul top de hârtie”, zâmbește omul.

Vocea medicului se aude pe fundalul unui dangăt de urbe transilvană. Femei și bărbați, însoțiți de copii, se duc la slujbă.

Zâmbetul doctorului epidemiolog e călâu.

„Nu am sesizat vreun efect după informările mele. Licitațiile s-au trucat în serie. Substanțele neconforme au intrat în spitale. Cei din SRI îmi spuneau că fac și ei informări mai sus și că nu se întâmplă nimic. Iar eu le ziceam că, din cauza dezinfectanților cu mari probleme de calitate, mor oameni pe capete”.

Clopotele s-au oprit.

Ne arată hârtiile.

Ce a trimis sursa către SRI în octombrie 2014

Unul dintre documente are 20 de pagini și a fost trimis către Serviciul Român de Informații pe 27 octombrie 2014.

În el este detaliat felul în care un distribuitor al firmei franțuzești Anios urma să câștige o licitație la Spitalul Județean din localitate.

Anios este cel mai mare producător de dezinfectanți din lume. Firmă cu 115 ani vechime, Anios tocmai a cumpărat o fabrică gigantică în Turcia, a intrat în forță pe piața din Brazilia și negociază cu guvernul Chinei.

Serviciul Român de Informații: „Prețuim oamenii”

SRI este standardul în materie de gândire contradictorie a societății noastre. Îl bănuim de toate relele și îl invocăm pentru a ne oferi toate providențele.

Cât știe Serviciul, de fapt?

Și ce face cu ce știe?

El a promis: „Apărăm comunitatea în care trăim, preţuim oamenii, acţionăm pentru a le proteja tradiţia şi a le asigura viitorul”. A prețuit viața oamenilor în cazul dezinfectanților diluați și stricați și mistificați?!

Tot SRI a jurat ”să protejeze siguranța cetățenilor”. Și să culeagă și să verifice informații despre ”corupția care produce disfuncționalități majore în domenii precum sănătatea”.

Oriunde întorci privirea în lege sau în ce spune SRI despre el însuși, oriunde citești, greu găsești o frază care să nu se potrivească situației din sănătate. Sănătatea ar putea fi  celălalt nume al SRI.

Ca să se afle

Epidemiologul e una dintre sursele SRI. „Vorbesc cu voi pentru că am vorbit cu ei aproape ani de zile și nu s-a întâmplat nimic!”, spune medicul.

„Dacă se vor supăra, asta e! Nu vreau să mă considere duplicitar sau trădător, dar e timpul ca oamenii să știe ce se întâmplă”, spune medicul.

Are o singură condiție. Fără nume și orașul din care provine.

Este unul dintre marile municipii ale României.

Citește mai mult pe TOLO.RO

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *