Ultimele Știri

Sportiv suspendat pentru că a pariat pe 220 de meciuri

tenis

Un jucător de tenis a fost suspendat timp de șapte luni de către Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), deoarcere a pariat pe 220 de meciu, conform site-ului L’Equipe.

Jucătorul francez de tenis Constant Lestienne, locul 164 mondial, în vârstă de 24 de ani, a recunoscut că a pariat pe 220 de meciuri între februarie 2012 şi iunie 2015 şi va trebui să plătească şi o amendă de 10.000 de dolari. 

Suspendarea ar putea fi redusă la jumătate dacă nu recidivează şi amenda împărţită în două dacă va colabora cu unitatea de integritate a tenisului (TIU), creată pentru a lupta împotriva corupţiei. ITF a precizat că Lestienne nu a pariat pe niciun meci în care era implicat. 

În iunie, Lestienne a primit un wild card pentru Roland Garros ca urmare a rezultatelor sale şi a progreselor din ultimele luni, dar invitaţia i-a fost retrasă. 

Organizatorii au precizat atunci că este vorba de o încălcare minoră, care nu îl împiedică pe sportiv să joace pe durata investigaţiei, dar au hotărât retragerea wild card-ului pentru a arăta că au toleranţă zero în privinţa încălcării eticii în sport.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*