Spitalul de Arși: O altă moarte suspectă a fost descoperită

Spitalul de Arși se confruntă cu trei dosare de moarte suspectă, Adrian Stănculea, şeful ATI de la Spitalul de Arşi,dar şi asistenta şefă de la aceeaşi secţie, fiind audiaţi de procurori în acest sens.

După cele două dosare de moarte suspectă, apare un al treilea dosar, în care ar fi vorba tot de o contaminare cu larve.

Primul caz se referă la moartea femeii de 68 de ani, cauzată de o transfuzie sanguină greșită, incidentul având loc în data de 13 iunie și fiind raportat în 27 iunie.

Cel de-al doilea caz se referă la bărbatul internat în secția ATI a Spitalului de Arși care a fost fotografiat având o rană invadată de viermi.

Inspecţia Sanitară a dispus, joi, suspendarea activităţii în secţia ATI a Spitalului de Arşi din Capitală, până la remedierea deficienţelor constatate, spitalul fiind amendat cu 6.000 de lei.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat vineri planul de măsuri urgente privind igienizarea Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti, conform Mediafax.

Conform planului, vor fi implementate următoarele măsuri: igienizarea Secţiei de terapie intensivă (ATI); înlocuirea uşilor de acces în ATI şi în saloanele pentru pacienţi cu uşi glisante cu senzori; igienizarea blocurilor operatorii şi a spaţiilor de cazare; dotarea cu echipamente / mobilier pentru Unitatea de Transfuzii (UTS), ATI şi săli de operaţie conform bugetului anexat; angajarea unei firme pentru igienizarea / dezinfectarea aparatelor de climatizare; organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de epidemiolog; includerea în schema de personal şi organizarea ulterioară a unui concurs pentru postul de infecţionist, care va fi responsabil cu antibioprofilaxia, antibioterapia ş supravegherea rezistenţei la antibiotice.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *