Spitalele, adevărate focare de infecții! Doar 10% dintre produsele folosite sunt verificate

Spitalele ar putea deveni adevărate focare de infecții, Ministerul Sănătății anunțând cu nu pot fi verificate decât 10% dintre produsele folosite pentru denzifectare, din cauza lipsei banilor.

Mai mult decât atât, denifectanții vor fi verificați în laboratoare neacreditate din țara noastră.

„În cazul în care se vor găsi neconformităţi se vor preleva probe. Eşantionul este mai mult decât relevant, iar demersul de testare trebuie să se încadreze în anumite limite financiare alocate acestei acţiuni”, a spus Laurenţiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

În urma informațiilor apărute în presă, conform cărora în mai multe spitale din România s-ar continua folosirea produselor Hexi Pharma, s-au demarat controale atât în București, cât și în spitalele din întreaga țară. La Craiova, Spitalul Judeţean de Urgenţă folosea produse HexiPharma: „S-a semnat un contract, în final, iar produsele HexiPharma nu mai sunt utilizate”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, produse Hexi Pharma au fost găsite și în două secții din Arad, acestea fiind desigilate dar încă nefolosite.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *