Ultimele Știri

Spitale private fără autorizație ISU

Patru spitale private din Iași nu au autorizaţii din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Pompierii militari au dat doar amenzi, dar nu le pot închide, deoarece nu există cadru legal pentru acest lucru, potrivit Digi24.

Printre cele patru unități medicale private care nu au autorizație se află și spitalul Arcadia. Este cel mai mare din Moldova şi a costat peste 20 de milioane de lei. Este construit pe o suprafață de 11.000 de metri pătrați şi are un număr de 180 de paturi. Pompierii militari au verificat anual unitatea și au dat amenzi pentru nerespectarea legii.

„Spitalul privat funcționează într-o fostă clădire de birouri. Acestea au fost transformate in saloane medicale fără să fie îndeplinite normele de securitate la incendiu, spun pompierii”, relatează Diana Mihalcea, reporter Digi24.

Cu probleme este și Spitalul Sfântul Sava, acesta având încăperi de o înălțime care depăşeşte înălţimea scărilor pe care le folosesc pompierii la intervenţii.

Ioana Popescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Sfântul Sava: „Normele legislative care reglementează aceste înălțimi nu au mai fost modificate de foarte mult timp, din aceste motive noi depășim cu 1,40 metri acei 28 de metri pe care ei le au în normative însă nu au putut să ne dea autorizația”.

Elytis este cel mai nou spital privat din Iași. Proprietarii nici nu au cerut autorizaţie din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Această unitate medicală privată s-a deschis de peste un an, dar nici până acum nu a solicitat autorizatie de la ISU. Vechea legislație le-a permis pompierilor doar să aplice o amenda de 3.000 de lei spitalului”, relatează Diana Mihalcea, reporter Digi24.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*