Ultimele Știri

Speriați de bombe… Au paralizat un oraș pentru o grenadă de cauciuc

bombe

Toate forțele de intervenție ale Lugojului au fost alertate, luni, 23 noiembrie 2015, în jurul orei 15.48, când o angajată a Filialei Lugoj a Băncii Carpatica a sesizat firma de pază după ce, pe biroul său, lângă monitorul unui calculator, a observat un obiect care semăna cu o grenadă, relatează ziarul local actualitatea.ro.

Agenții de securitate au alertat la rândul lor Poliția, iar angajații și clienții băncii au fost evacuați imediat.

Echipajele Poliţiei, ale Jandarmeriei, echipajele SMURD deplasate la faţa locului împreună cu procurorii lugojeni au izolat perimetrul pe o rază de peste 300 de metri, iar circulația pe toate străzile din zonă a fost închisă, până când a sosit la Lugoj o echipă de pirotehniști din cadrul IPJ Timiș şi un câine dresat special pentru astfel de situaţii.

actualitatea-alerta-cu-bomba-pompa-de-cauciuc-lugoj-091

În acest răstimp, posturile de radio şi televiziune locale, regionale şi naţionale au preluat imediat ştirea „bombă”, creând panică în rândul populaţiei. Pirotehniștii au ridicat obiectul suspect și au descoperit că „grenada” era, de fapt, o pompiţă de cauciuc folosită pentru curățarea cartușelor de imprimantă, uitată probabil de un reprezentant al firmei care asigura service-ul echipamentelor.

Criminalistii au prelevat probe ADN de pe obiectul suspect, iar procurorii au solicitat înregistrările video pentru a identifica persoana care a pus pe jar echipele de intervenţie.

După aproape trei ore, circulația în centrul Lugojului a fost redeschisă. Poliţiştii efectuează în prezent cercetări pentru a stabili cine se face vinovat pentru alertarea falsă a autorităţilor.

actualitatea-alerta-cu-bomba-pompa-de-cauciuc-lugoj-069

actualitatea-alerta-cu-bomba-pompa-de-cauciuc-lugoj-092

actualitatea-alerta-cu-bomba-pompa-de-cauciuc-lugoj-005

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*