Ultimele Știri

Speculatorii futures pariază pe scăderea euro în raport cu dolarul

În primele ore ale şedinţei de la mijlocul săptămânii, speculatorii futures au dat senzaţia că sunt în vacanţă, ritmul tranzacţiilor fiind redus. Prin urmare, după aproape şapte ore de la deschidere, lichiditatea, era una modestă, numărul contractelor depăşind de puţin 400, cu o valoare 6,39 milioane de lei. 
La ora 16.45 cele mai multe contracte se observau pe derivatul care urmăreşte evoluţia valorii indicelui Dow Jones Industrial Average. Mai exact, pe scadenţa septembrie, se înregistrau 277 de contracte DEDJIA_RON. Cotaţia simbolului menţionat creştea destul de generos, cu 64 de puncte, la 16.904 puncte, după ce marţi înregistrase o scădere de 73 de puncte conturată în partea secundă a zilei. Pe piaţa bursieră americană de pe Wall-Street se înregistra o evoluţie pozitivă a Dow Jones, după publicarea unui raport care a indicat o creştere economică mai rapidă decât era aşteptat şi în contextul publicării unor rezultate bune de către companii cum ar fi Twitter sau Amgen Inc. 
Speculatorii interesaţi de evoluţia perechii euro/dolar au tranzacţionat pe trei scadenţe, extinzându-şi plasamentele până la termenul martie 2015. Totuşi, cele mai multe contracte, mai exact 81, se consemnau pe termenul scurt (n.r. – septembrie 2014). Cotaţia euro scădea cu 0,25%, la 1,33740 USD. Pentru scadenţele decembrie 2014 şi martie 2015 se observau câte 5 contracte, evoluţia euro fiind tot una „roşie”. Astfel, pentru decembrie euro pierdea 0,31% şi era cotat la 1,3400 dolari iar pentru martie 2015 scădea cu 0,74%, tot la 1,3400 dolari. Pe pieţele externe dolarul a crescut la maximul din patru luni ca efect al creşterii peste aşteptări din trimestrul doi a economiei americane şi în condiţiile în care FED se întâlneşte pentru a decide un calendar al majorării ratelor de dobândă. Euro îşi continuă deprecierea în contextul în care inflaţia din Germania a încetinit.
Participanţii mai speculau timid şi preţului aurului, prin simbolul SIBGOLD_RON pe scadenţa august. Numărul contractelor se ridica la 32. La jumătatea zilei cotaţia unciei se situa la 1300,1 USD, preţ în minus cu doar 0,9 dolari. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*