Ultimele Știri

”Specialiștii” de la Universitatea Transilvania Brașov, în vizorul procurorilor după scandalul uciderii animalelor din specii protejate

ras

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov anchetează modul de elaborare a studiului ce stătea la baza ordinului de ministru care propunea împuşcarea a circa 1.700 de animale sălbatice, ordin suspendat săptămâna această de ministrul mediului.

Procurorii au demarat o anchetă în rem, privind eventuale infracţiuni de fals intelectual, abuz în serviciu şi conflict de interese, în contextul în care printre cei care au realizat studiul ar fi şi vânători.

Ministerul Mediului a suspendat procedura de emitere a Ordinului de Ministru care propunea împuşcarea a 552 de urşi, 657 de lupi şi 482 de pisici sălbatice, specii protejate, a anunţat marţi ministrul Cristiana Pașca Palmer pe pagina sa de Facebook.

„Trebuie să ştiţi că, în momentul de faţă, am suspendat procedura de emitere a Ordinului de Ministru, pentru că încă ne lipsesc câteva elemente esenţiale. În primul rând, avem nevoie de avizul Academiei Române, forul ştiinţific suprem al ţării care, conform legii, are ultimul cuvânt de spus pe studiul ce stă la baza fundamentării proiectului de Ordin de Ministru, studiu elaborat de Universitatea Transilvania, împreună cu ICAS şi Fundaţia Carpaţi”, a scris Pașca Palmer.

Ulterior, tot marţi, academicianul Dan Munteanu, preşedintele Comisiei pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii (CMN) a declarat că, nu avizează forma actuală a proiectului care permite împuşcarea de animale.

„Am anunţat-o că nu avizăm proiectul în forma actuală şi o sfătuim pe doamna ministru să organizeze o întâlnire cu persoane calificate în domeniu, organizaţii nonguvernamentale, cele care s-au ocupat de comportamentul acestor animale pentru a lua o decizie calificată”, a declarat Dan Munteanu, reprezentantul Academiei Române.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*