Ultimele Știri

Specialista zgurei, Carla Suarez Navarro i-a furat Simonei Halep finala de la Roma

Simona Halep în semifinala de la Roma

Simona Halep a fost depășită la finalul unui meci intrigant din prima semifinală la Roma de specialista de pe zgură, Carla Suarrez Navarro, scor 6-2, 3-6, 5-7. 

Duelul spectaculos dintre cele două jucătoare creative și agile din semifinalele Open-ului de la Roma a avut-o câștigătoare pe Carla Surrez Navarro în detrimentul Simonei Halep. Iberica de pe locul 10 WTA s-a impus cu greu în fața româncei și se află la cea de-a 30-a victorie în acest an.

În primul set, principalei favorită după eliminarea Serenei Williams a avut nevoie de de primele game-uri pentru a-și regla forehand-ul, după care a preluat controlul jocului de pe Foro Olimpico și a realizat trei break-uri consecutive, ceea ce i-a adus-o în avantaj.

În setul secund, Simona a fost afectată de o formă de slăbiciune și nervozitate, cauzate de greșelile neforțate (24). Carla Suarez Navarro nu a făcut decât să fructifice oportunitatea de a egala la seturi prin cele cinci mingi de break. Românca a încercat să opună rezistență spre final, apărând șase lovituri care anunțau trimiterea în decisiv.

În ultimul set, Simona și Carla au luptat de la egal la egal, fiecare impunându-se pe serviciul celeilalte. Se făcea 4-4, Simona rupe seria break-urilor, iar iberica îi calcă pe urme. Finalul a găsit-o paralizată pe româncă, fiindcă Navarro a făcut break și servit perfect pentru calificarea în finală.

Simona Halep a ratat calificarea în cea de 18-a finală după două ore și 30 minute de joc.

Prin această înfrângere, Halep își pune în pericol poziția din ierarhia mondială, deoarece Maria Șarapova o poate depăși în calsament dacă va triumfa la Roma. Până atunci însă trebuie să treacă de tânăra Daria Gavrilova și de experta Navarro.

Calificarea în penultimul act la Roma este recompensată cu 99.870 de euro şi 350 de puncte WTA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*