Ultimele Știri

Spațiul Schengen a fost făcut fărâme de fluxul necontrolat de imigranți

Spațiul Schengen de liberă circulație a fost ‘făcut fărâme’ de fluxul necontrolat de imigranți pe continentul european, a declarat, miercuri, ministrul de externe al Slovaciei, Miroslav Lajcak, informează AFP.

”De fapt, spațiul Schengen a fost făcut fărâme. Imigranții trec absolut liber prin țările care sunt responsabile să-i protejeze frontiera”, și-a exprimat regretul Lajcak.

”În vremuri normale, este dificil să obții o viză Schengen, în timp ce acum zeci de mii de persoane circulă pe acolo fără niciun control. Și atunci, există acest Schengen sau nu?”, a declarat șeful diplomației slovace, la finalul unei reuniuni a guvernului de la Bratislava.

Guvernul de stânga al lui Robert Fico propune nu doar o protecție crescută a frontierelor spațiului Schengen, ci și o reflecție asupra cauzelor imigrației. ”Refuz ca Slovacia să fie considerată o țară lipsită de spirit de solidaritate”, a subliniat Lajcak.

Potrivit lui Lajcak, guvernul slovac este gata să contribuie cu personal, material și mijloace financiare la reglementarea problemei. Ministrul de finanțe al Slovaciei, Peter Kazimir, a evocat miercuri ‘milioane de euro’ ce ar putea fi destinate în special pentru întărirea frontierei externe a spațiului Schengen, prin intermediul Agenției europene pentru gestionarea cooperării operative la frontierele externe ale statelor membre ale UE, Frontex.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Spațiul Schengen a fost făcut fărâme de fluxul necontrolat de imigranți

  1. lalendeanu iilie // 3 septembrie 2015 at 0:34 // Răspunde

    zdrentzen bosgrian – ar fi cel mai bine sa se refugieze toti migrantii in hun-garia, ei fiind pana la urma cel mai mare po-por stra-fund migrator

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*