Ultimele Știri

Spania intră în război cu Google

Spania a adoptat o lege  prin care obligă Google să plătească o serie de taxe pentru utilizarea ştirilor ce provin de pe site-urile de profil spaniole.  Spania avertizează companiile mass-media că Google News fură conţinutul ştirilor şi le promovează pe propria sa pagină de ştiri. 

Gigantul Google se declară indignat de această decizie şi consideră că serviciile sale promovează de fapt, site-urile de știri pe care le utilizează . Anterior, compania cu sediul în California a avertizat că ar putea închide serviciul Google News în Spania, în cazul în care noua lege va fi aprobată. 

Guvernul spaniol a concluzionat că sunt necesare noi măsuri pentru că „recunosc dreptul de editare al firmelor şi producătorilor de știri care urmează să fie plătite pentru utilizarea conținutului lor.”

Google, cu toate acestea , și-a exprimat dezacordul.  „Suntem dezamăgiți de noua lege pentru că noi credem că servicii cum ar fi Google News îi ajută pe editori să atragă trafic pentru site-urile lor”, notează într-un comunicat gigantul Google.

„Vom continua să lucrăm cu editorii spanioli pentru ai ajuta să îşi rotujească veniturile, în timp ce examinăm opțiunile noastre în conformitate cu noile reglementări.”

Mass-media a făcut referire la noua lege ca „taxa Google”, chiar dacă alte companii de internet cum ar fi Yahoo intră, de asemenea, în domeniul său de aplicare, deoarece lucrează pe același principiu. Între timp, Spania a clarificat într-o declarație prin care companii precum Facebook și Twitter sunt exceptate de la noile măsuri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*