Ultimele Știri

Soviani, despre majorarea salariilor cu 10%: ”Sursele de bani nu sunt identificate de către Parlament. Cu toate POMENILE astea te duci spre 3%”

Fostul purtător de cuvânt al ASF, Radu Soviani, a declarat, că Parlamentul nu a identificat sursele de bani necesare pentru majorarea salariilor cu 10%, subliind faptul că deficitul bugetar riscă să crească până la 3% din PIB, în condițiile în care „suntem derapați de mai bine de un an”.

Soviani consideră că nu vom avea un nou buget la 1 ianuarie 2016, iar acest „haos anticipabil” este de reproșat, în viziunea sa, președintelui Klaus Iohannis.

„Categoric sursele de bani nu sunt identificate de către Parlament și, din punctul meu de vedere, nu sunt identificate și pentru alte categorii de cheltuieli. Cu toate pomenile astea te duci spre 3%. Sigur că vine Dragnea și spune că luăm dintr-o mai bună colectare. Eu nu cred în această variantă pentru că nu poți să faci cum făcea Vosganian că reducerile de taxe se plătesc singure. Dacă depășești cu mai mult de 0,5% din PIB ca deficit înseamnă că pierzi cofinanțarea de la 5 % până la 15%, cât reprezintă contribuția națională pentru absorbția de fonduri europene, câteva miliarde de euro. Dacă nu corectezi acest derapaj pierzi de tot fondurile europene. Suntem derapați de mai bine de un an. E o mistificare a clasei politice. Continui să cred că politicienilor le convine și probabil că toți așteaptă ca Cioloș să își rupă gâtul”, a spus Soviani. 

„Am mai văzut filmul ăsta în 2008. Noi am mai trecut prin asta și dovada: nu lui Tăriceanu i-a rupt gâtul, ci României. Ce a însemnat: rating negativ -7% pe 2009, inversare de curs de schimb, inflatie, am mai trecut prin toate astea. Tăierile de salarii i s-au datorat lui Băsescu că nu a făcut nimic cu PSD în 2009„, a subliniat Soviani. 

Soviani consideră că „nu vom avea buget la 1 ianuarie 2016. Vom merge pe buget 1/12 din bugetul trecut”. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*