Ultimele Știri

UPDATE: Senatorii au avizat cererea de arestare a lui Dan Șova

UPDATE 11:40: Senatorii au votat, joi, cererea de arestare pe numele fostului ministru al Transporturilor Dan Şova. Social-democratul este acuzat de DNA de trafic de influenţă. Este pentru a treia oară când Şova ajunge la mâna senatorilor.

Senatorii își vor exprimă, astăzi, votul asupra cererii Justiției privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a social-democratului Dan Șova.

Acesta susține că nu sunt probe împotriva sa și că din cele 3.000 de file ale dosarului, doar în 60 se vorbește despre el.

„Sunt, pentru a treia oară, anul acesta, la un vot de ridicare a imunităţii. Cred că încep să mă apropii de recorduri nedorite. Pentru că sunt în această situaţie simt nevoia să va aduc la cunoştinţă câteva date şi să şi spun câteva lucruri pe care le consider importante: s-a prezentat în faţă dvs un dosar de 3.000 de file. Acest dosar se referă la 2 infracţiuni, la un abuz în serviciu şi la un trafic de influenţă. Îmi asum, din cele 3.000 de file, referitoare la mine sunt 60 de pagini. Şi este verificabil. Cele 60 de pagini nu sunt de probe, ci sunt un denunţ şi ordonanţele procurorului.

Înafara de denunţ, nu există nicio proba. Cum s-a desfăşurat totul, va spun foarte sincer: cred că este o chestiune pe care o poate confirmă oricine: cineva a făcut un denunţ pe 9 octombrie, nu am ştiut nimic. S-au făcut cele 3.000 de file, pe 19 noiembrie am fost adus cu mandat la DNA, deşi mă aflăm sub control judiciar. În 30 de minute am fost declarat suspect, inculpat şi în următoarele 30 de minute mi s-a cerut arestarea”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*