Ultimele Știri

Şova a scăpat din nou de puşcărie

sova

Senatorul Dan Şova a scăpat din nou de arest cu ajutorul colegilor. Senatorii au făcut din nou scut în jurul lui Dan Şova şi au respins cererea de încuviinţare a arestului preventiv emisă de procurorii anticorupţie.

Senatul a votat împotriva cererii DNA de arestare preventivă a lui Dan Șova. Au fost 66 de voturi pentru și 72 împotriva cererii.

Liberalii cer să fie luat în considerare rezultatul primului vot și amenință că vor contesta noul vot la Curtea Constituțională. Senatorul PNL Tudor Barbu consideră că votul din 25 martie este valid şi că reluarea lui este „ilegală”. 

„Suntem în faţa unui moment istoric în Parlamentul României. Votul valid şi necontestat într-un termen rezonabil, votul pe care l-a dat Senatul României privind cererea care acum se află pe ordinea de zi, este valid şi este majoritar în favoarea încuviinţării. Dacă astăzi, domnul preşedinte, veţi supune din nou la vot acest lucru, veţi fi preşedintele de şedinţă care intră în istoria Parlamentului care comite o ilegalitate majoră. Cine n-a înţeles ca votul pe care ni-l cereţi este o reluare ilegală a votului pe care Senatul deja l-a dat este complice la o ilegalitate istorică, fie nu cunoaşte mecanismele parlamentare şi trebuie învăţat”, a spus Tudor Barbu.

Senatorii social democraţi s-au pronunţat şi astăzi împotriva arestării preventive a colegului Dan Şova. Inclusiv premierul Ponta a transmis îndemnuri de a se vota împotriva cererii procurorilor DNA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*