Ultimele Știri

Soție de senator, declarație uluitoare în instanță. A luat mită pentru că are „sufletul bun”!

mita

Soția unui senator PSD a făcut o declarație uluitoare cu privire la motivul pentru care a luat mită.

Soţia senatorului PSD Alexandru Cordoş, Mihaiela Cordoş, s-a prezentat vineri la Tribunalul Cluj, unde este judecată pentru trafic de influenţă în formă continuată, pentru că că lua bani de la candidați la posturile din Spitalul Clinic Județean Cluj. În faţa judecătorului, Mihaiela Cordoş a recunoscut faptele de care este acuzată, dar a susţinut că luă şpagă pentru acte de caritate şi pentru a da la mănăstiri.

Citește și: Cinci polițiști timișeni au fost trimiși în judecată pentru luare de mită

Întrebată de judecătoare dacă are obiecții sau contestă acuzațiile aflate în rechizitoriu, pe rând la strigarea numelui fiecărui om ce i-a dat bani, Mihaiela Cordoș a recunoscut că a acceptat sumele în schimbul traficului de influență ce i-ar fi ajutat să obțină locuri de muncă în spital. Aceasta a încercat să se scuze prin faptul că nu cerea bani, ci oamenii erau obișnuiți să dea.

„La Spitalul Clinic Județean Cluj era o practică veche pentru candidații ce veneau să dea concurs. De altfel, deși tematica era afișată, candidații nu se descurcau să aplice pentru posturi pentru că erau neclare condițiile de participare. Astfel că, deseori îi ajutam cu această procedură dar fără a condiționa acest ajutor de plata unor sume de bani. Nu am pretins sau primit de fiecare dată bani sau alte foloase materiale, însă atunci când mi s-au oferit nu i-am refuzat”, a mărturisit Mihaiela Cordoș în fața judecătorului de la Tribunalul Cluj, potrivit gazetadecluj.ro.

„Am vrut să dau la mănăstiri”

Întrebată de judecător, după ce a făcut confesiunile care confirmă acuzațiile DNA, de ce a acceptat bani de la oameni, Mihaiela Cordoş a făcut o mărturisire uluitoare.

„Am avut calitatea de secretar în cadrul comisiilor de concurs, calitate în care nu puteam să evaluez lucrările și nici nu îmi dădea acces la subiectele de examen. Pe această cale doresc să arăt că regret nespus faptele comise și mă oblig să despăgubesc toate persoanele din cauză. Cea mai mare motivație a mea, pentru care am comis aceste fapte, a fost bunătatea. Dar am acceptat banii pentru a face acte de caritate la mănăstiri și biserici și pentru că aveam nevoie să păstrez apartamentul cumpărat de la primărie, pe care în prezent nu îl mai deținem deoarece a fost revendicat de către vechii proprietari. Am crezut că dacă merg la biserici și mă rog, o să fie mai bine”, a spus Mihaiela Cordoș, potrivit Gazeta de Cluj.

Citește și: Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au dispus începerea acțiunii penale asupra lui Buliga Vasile și Toderiţă Petru Adrian, pentru dare de mită

În încheiere, Mihaiela Cordoș și avocatul acesteia au precizat că, dacă se stabilește ca aceasta să înapoieze sumele de bani luate ilegal, o va face și, totodată, este dispusă să muncească în folosul comunității drept pedeapsă pentru faptele penale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*