Ultimele Știri

Sorin Oprescu și firmele ”prietene”! Donezi bani la primar, primești contracte

oprescu

Se pare că primarul Capitalei nu i-a uitat pe cei care l-au susținut. Coincidență sau nu, unele dintre firmele care au „pompat” sume consistente în campaniile electorale ale lui Sorin Oprescu au câștigat, în ultimii ani, contracte bănoase de la Primăria Capitalei.

O firmă din Suceava a donat bani serioși pentru susținerea campaniilor electorale ale lui Sorin Oprescu. Concret, Eurospeed SRL a donat 70.000 de lei pentru a sprijini campania electorală a lui Oprescu pentru alegerile locale din 2008. Totodată, în 2009, când Oprescu a candidat la prezidențiale, firma a “pompat”  alți 350.000 de lei. Întâmplător  sau nu, același SRL sucevean a  avut “lipici”, în ultimii ani, la mai multe contracte bănoase de la Administrația Străzilor București.

Spre finele lui 2008, instituția i-a atribuit două contracte în valoare de aproximativ 463.800 de lei pentru furnizarea a două autoutilitare.  Un an mai târziu, firma a mai câștigat un contract de aproximativ 975.600 de lei pentru două autoutilitare cu macara. În 2010, Administrația Străzilor București a cumpărat de la firma suceveană o autobasculantă care a costat 328.600 de lei.

De data aceasta, Eurospeed SRL a fost singurul ofertant care a participat la cererea de ofertă. Administrația Străzilor București i-a mai atribuit două contracte, în 2013 și 2014, în valoare de aproximativ 2,7 milioane de lei pentru autospeciale și autoutilitare. Eurospeed a fost singurul ofertant pentru respectivele contracte.

Symmetrica SRL, tot din Suceava, a donat 30.000 de lei pentru susținerea campaniei electorale din 2008 a lui Sorin Oprescu.  Administrația Străzilor București i-a atribuit, la finele lui 2009, un contract de aproape 3,6 milioane de lei pentru amenajări cu dale ecologice.

Andvertising Grup SRL, din București, a donat 20.000 de lei, în 2008, pentru campania lui Oprescu. În 2009, Primăria Capitalei i-a atribuit un contract de aproximativ 148.400 de lei pentru “servicii de fotocopiere, numerotare și șnuruire a dosarelor soluționate în baza Legii  10/2001”. Municipalitatea a ales procedura negocierii fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare. Cu alte cuvinte, Andvertising Grup SRL a fost singura firmă chemată.

Reprezentanții primăriei au motivat că au ales procedura negocierii în urma unei situații “de urgență extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă, în conformitate cu condițiile stricte stabilite în directivă”. În 2010, firma bucureșteană a câștigat un contract de aproximativ 368.200 de lei de la Primăria Capitalei, instituția organizând licitație publică pentru servicii de fotocopiere și arhivare electronică  a dosarelor.

Anul trecut, Centrul Cultural “Palatele Brâncovenești” a atribuit un acord cadru în valoare de aproximativ 370.700 de lei pentru servicii de tipărire pliante, afișe, albume de artă etc. Printre câștigători s-a aflat și Tipografia Real SRL din București.  Societatea în cauză s-a aflat printre donatorii care au susținut campania electorală din 2008 a lui Oprescu. Mai precis, pe 6 iunie 2008, Tipografia Real a donat 37.400 de lei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*