Ultimele Știri

Sorin Oprescu, primul penal care contestă interceptările

oprescu

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, anunță că va contesta interceptările din dosarul său în urma deciziei CCR privind interceptările. 

Magistraţii Curţii de Apel au înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar şi astfel a primit din nou dreptul de a practica medicina. 
 
Iniţial, Sorin Oprescu a fost inculpat de DNA pentru luare de mită, după care procurorii au extins urmărirea penală pentru spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat.

Direcţia Naţională Anticorupţie a arătat, într-un comunicat de presă, că faţă de Sorin Oprescu, primar al municipiului Bucureşti, în prezent suspendat din funcţie, aflat în arest preventiv în această cauză, a fost extinsă urmărirea penală cu privire la săvârşirea, în concurs real cu infracţiunea de luare de mită, şi a infracţiunilor de spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi constituire a unui grup infracţional organizat.

În aceeaşi cauză, în vederea confiscării extinse, procurorii au pus sechestru pe două proprietăţi ale lui Sorin Oprescu, până la concurenţa valorii de 1.264.531,8 lei, respectiv o cotă indiviză de 5/6 dintr-un imobil situat în Bucureşti, Sectorul 1, cu o suprafaţă totală de 244,19 mp (inclusiv, logie, terasă, loc de parcare la demisol şi boxă) şi pe o cotă parte indiviză ce reprezintă 101,64 mp de teren.

De asemenea, anchetatorii au pus sechestru pe un imobil aparţinând partenerei de viaţă a lui Sorin Oprescu, situat în Bucureşti, Sectorul 1, până la concurenţa valorii de 2.411.019,01 lei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*