Ultimele Știri

Sorin Oprescu: Ministerul Energiei vrea falimentul RADET

Primarul capitalei Sorin Oprescu a declarat a declarat după ședința ordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) că Ministerul Energiei dorește falimentarea RADET.

Oprescu a menționat că RADET a primit bani pentru pentru investiţiile pe care le avea de făcut pentru a putea repara ţevile defecte şi pentru a le schimba în zonele majore de risc.

„Ministerul Economiei vrea falimentul RADET. Deocamdată RADET a primit bani pentru investiţiile pe care le avea de făcut, a început să-şi facă investiţiile cu firmele faţă de care avea datorii şi am făcut o comparaţie cu ceea ce înseamnă planul definitiv de refacere a ţevilor, şi pentru a nu schimba ţevile de mii de ori şi pentru a putea folosi bani europeni”, a declarat Sorin Oprescu, după şedinţa CGMB.

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, asigură că un posibil faliment al RADET nu va produce probleme, și nu există riscul ca bucureștenii să rămână fără căldură și apă caldă.

„Această discuţie cu falimentul RADET-ului nu este o decizie luată la nivelul Ministerului Energiei, este o propunere care a venit din partea ELCEN, ca urmare a multor consultări cu factorii implicaţi, inclusiv societăţi de avocatură şi este o discuţie pe care am avut-o cu primarul general, Sorin Oprescu, în care i-am prezentat concluziile celor de la ELCEN şi o soluţie, printre altele care s-au ivit, ca urmare a acestor analize. Nu ascund faptul că şi domniei sale i s-a părut până la urmă o soluţie fezabilă, pentru că, în cazul în care ELCEN-ul ar solicita falimentul RADET bucureşteanul, nu ar simţi sub nicio formă acest lucru în sens negativ, în sensul să rămână fără apă caldă şi căldură”, a declarat Andrei Gerea.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*