Ultimele Știri

Sorin Oprescu, eliberat din închisoare

Sorin Oprescu este eliberat din arest urmând să fie cercetat la domiciliu, în urma unei hotărâri luate de Curtea de Apel București, care nu mai poate fi contestată. Decizia va fi pusă în aplicare chiar azi.

Primarul general al Capitalei va părăsi arestul în doar câteva ore, unde s-a aflat în ultimele două luni. Eliberarea vine cu o serie de restricții, precum: nu are voie să părăsească domiciliul din Bucureşti, nu are voie să ia legătura cu martorii din dosar sau să deţină arme în casă.

Reamintim că el este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu. În perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului, potrivit Agerpres.

“Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% și 33% din profitul brut, iar diferența era remisă funcționarilor din cadrul aparatului primarului municipiului București, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu funcții de conducere din cadrul a două instituții publice din subordinea primarului municipiului București, facilitau câștigarea contractului, vorbeau cu angajații din subordine să accepte documentația de atribuire, precum și să aprobe și să dispună efectuarea plății facturilor emise de firmele respective, foarte repede față de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcții de conducere în aparatul primarului municipiului București, precum și pentru primar”, preciza DNA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*