Ultimele Știri

Sorin Oprescu află astăzi dacă va fi eliberat

sorin oprescu

Sorin Oprescu află astăzi dacă decizia de arest preventiv va fi înlocuită cu o măsură preventivă mai ușoară, respectiv arestul la domiciliu sau punerea sub controlul judiciar. Contestația primarului va fi judecată de Curtea de Apel București (CAB).

Hotărârea ca primarul general al Capitalei să rămână în continuare în arest preventiv a fost luată pe 9 noiembrie, de către Curtea de Apel București. Magistrații au respins contestația lui Sorin Oprescu la decizia Tribunalului București prin care i-a fost prelungită arestarea preventivă cu 30 de zile, decizia fiind definitivă.

Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost supus unor investigații amănunțite.

De asemenea, Oprescu a fost investigat imagistic cu PET Scan la un centru privat din Fundeni.

Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*