Ultimele Știri

Sora premierului este audiată la DNA Ploiești

Victor Ponta, Sora la DNA

Sora premierului Victor Ponta, Alexandra Herțanu, a ajuns în această dimineața la sediul DNA Ploiești. Ea a fost citată ca martor în dosarul în care soțul ei, Iulian Herțanu, este arestat preventiv.

Alexandra Herțanu a fost chemată la DNA în calitate de martor în dosarul în care soțul ei este acuzat că a fraudat fondurile europene. Alexandra Herțanu și soțul ei se ocupau de firma pe care mama lui Victor Ponta a înființat-o. Din surse judiciare reiese faptul că sora premierului se ocupa de contabilitatea firmei. Mai mult, potrivit acelorași surse, mama lui Victor Ponta va fi și ea adusă la DNA pentru a da declarații în acest dosar.

În dosarul în care Iulian Herțanu este urmărit penal pentru acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, schimbarea nelegală a destinaţiei fondurilor europene şi evaziune fiscală mai apar și alte nume cunoscute din peisajul politic românesc. Deputaţii Sebastian Ghiță şi Vlad Cosma şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, care au fost plasaţi sub control judiciar, sunt acuzaţi că i-ar fi sprijinit pe cei patru să obţină acest contract, punând presiune şi exercitând ameninţări asupra conducerii SC Hidro Prahova, firma Consiliului Judeţean care derula proiectul european, pentru ca societăţile respective să primească contractul, să obţină prelungiri ale termenelor prevăzute în acesta şi să primească ilegal bani în timpul derulării proiectului.

Procurorii anchetează în acest dosar o deturnare de fonduri europene de peste şapte milioane de lei şi fapte de evaziune fiscală în cuantum de 2,5 milioane lei, fapte comise în perioada 2011-2015.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*