Sondaj Reuters/Ipsos: Cu ce avans este creditată Hillary Clinton față de Donald Trump

  • Adelina Mitrache
  • 20 august 2016
  • Externe
trump clinton

Într-un sondaj de opinie Reuters/Ipsos dat publicității vineri, Hillary Clinton, candidata la președinția Statelor Unite din partea Partidului Democrat, este creditată cu un avans de 8% din intențiile de vot față de contracandidatul Partidului Republican, Donald Trump.

Sondajul arată 42% pentru Clinton față de numai 34% pentru Trump, cu 23% din alegători nefavorabili ambilor candidați.

În sondajele de după Convențiile celor două mari partide, care și-au desemnat oficial candidații la sfârșitul lui iulie, Hillary Clinton a fost aproape permanent în avantaj, cu procentaje între 41 și 44% din alegătorii care se vor prezenta probabil la urne, notează Reuters. Sprijinul pentru Donald Trump a fost între 33 și 39%.

În momentul similar al campaniei prezidențiale din 2012, cursa părea mai strînsă: președintele Barack Obama, care lupta pentru realegere, avea doar cu 2% mai mult în sondaje față de contracandidatul republican Mitt Romney.

Sondajul Reuters/Ipsos prezentat vineri a fost realizat în limba engleză, pe eșantioane de 1119, respectiv 1118 alegători probabili din toate cele 50 de state americane, și are o marjă de eroare de 3%.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *