Ultimele Știri

Sondaj: Castrarea chimică ar fi o soluție pentru violatori și pedofili? Votează și tu!

Castrarea chimică este un subiect tabu în România, deși avem o rată foarte mare a violurilor, a cazurilor de pedofilie și abuz sexual în rândul minorilor. Castrarea chimică ar fi o măsură ce trebuie luată în calcul pentru cei care distrug viața unor persoane nevinovate.

Violul este o crimă ce trebuie pedepsită exemplar. O astfel de faptă ar trebui aspru pedepsită cu ani grei de închisoare pentru a nu mai avea cazuri precum al celor 7 violatori de la Vaslui, judecați acum în libertate. Cei 7 tineri au distrus viața unei copile de 18 ani, o fată condamnată acum de societatea în care trăiește, pentru ceea ce a pățit. 

Justiția uneori poate fi oarbă, dar mobilizarea noastră, a ziariștilor și a cetățenilor cu demnitate, trebuie să aibă un ecou și în justiție, altfel cum vom trăi cu gândul că violatorii trăiesc liberi printre noi, gata oricând să mai facă un astfel de gest. Anual, în județul Vaslui au loc aproximativ 100 de violuri.

Absolut terifiant este numărul de violuri dintre anii 2010-2014. În numai 4 ani, în județul Vaslui s-au înregistrat aproape 1.000 de cazuri de infracțiune la viața sexuală, numărul exact fiind de 901. Dintre toate aceste cazuri, peste 500 au fost cazuri de viol. Acestora li se adaugă alte fapte: infracţiuni de act sexual cu minori, corupere sexuala și perversiuni sexuale. Un calcul ușor în urma acestei cifre de infracțiuni sexuale, ne duce la concluzia că o dată la două zile, se înregistrează cel puțin un abuz sexual, în urma căruia rămân victime traumatizate, cazuri nerezolvate, tăceri apăsătoare din partea justiției. Gândul cel mai terifiant dintre toate, este că printre toate aceste victime se regăsesc și copii.

proiectul-de-lege-pentru-castrarea-chimica-a-violatorilor-a-trecut-tacit-de-senat-286795

Oare ce ai spune dacă copilul tău ar fi violat și ponegrit de 7 bestii?

Cinci senatori au depus un proiect legislativ pentru castrarea chimică a violatorilor. Proiectul a fost inițiat de senatorii Barbu Tudor (PNL), Firea Gabriela (PSD), Rogojan Mihai-Ciprian (UNPR) și Vasiliev Marian (UNPR). Proiectul de lege a trecut tacit de Senat și așteaptă votul din Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională.

Castrarea chimică se aplică de către instanța de judecată și se efectuează de către instituțiile medicale în comun cu instituțiile penitenciare în ultimele 3 luni de ispășire a pedepsei cu închisoare, se arată în proiect. 

Castrarea chimică se aplică deja în unele state din SUA, dar și în Polonia, Estonia, Republica Moldova, Rusia și Coreea de Sud. Violatorii și pedofilii sunt supuși unui tratament chimic care nu implică mutilare genitală, ci doar adminstrarea unor preparate hormonale care reduc nivelul testosteronului. Prin acest tratament violatorii și pedofilii devin impotenți, astfel scade destul de mult riscul de a mai comite noi acte de abuz sexual. 

Republica Moldova este unul dintre statele-ţintă pentru turismul sexual din cauza corupției și sărăciei. Prin combinaţia de sărăcie şi de slabă guvernare, RM este deosebit de vulnerabilă la acest tip de exploatare. În afară de faptul că este cea mai săracă ţară din Europa, turismul sexual ia amploare şi prin regiunea separatistă transnistreană a RM, care este, de fapt, un paradis pentru traficul de persoane de toate tipurile. Republica Moldova era considerată un paradis al pedofililor și violatorilor până la adoptarea legii în anul 2012 ce prevede pe lângă închisoare și castrarea chimică. Situația nu s-a schimbat foarte mult în țara vecină din cauza sărăciei, dar efectele acestei legi s-au făcut simțite asupra persoanelor condamnate pentru astfel de fapte.

Comform statisticilor oficiale ale Poliției Române în România au loc peste 2000 de violuri anual. 

Anul:       2010     2011      2012      2013      2014


Viol :       2532     2437       2392     2294      2110

Cauzele sunt multiple, și conform psihologului criminalist Tudorel Butoi: „România a intrat deja în trendul occidental. Vorbim despre oameni care nu mai au cultură, nu mai au religie, nu mai au educație, protecție socială și mai ales nu mai au locuri de muncă. Când omul are loc de muncă, când are satisfacție, când câștigă licit un ban, crește și stima lui de sine, are demnitate, are posibilitatea să se instruiască, lucruri care duc la autocontrol.”

Sunteți de acord cu castrarea chimică a violatorilor și pedofililor?

Da
Nu
Cred că încalcă drepturile omului !

Poll Maker

Comentarii prin Facebook

4 Comentarii on Sondaj: Castrarea chimică ar fi o soluție pentru violatori și pedofili? Votează și tu!

 1. Minim castrare chimica, ideal fizica :D, si ceva ani de puscarie, minim 8 ani.
  2110 in 2014 declarate, dar nu toata lumea se duce.
  Nu pot sa-mi dau seama care-i mai rau violatorul sau pedofilul?
  Care victima isi revine mai repede, copilul ca e mic, sau fata ca e mare?
  Cica nu ar trebui sa cerem ochi pentru ochi si dinte pentru dinte, dar in cazul lor ar fi o pedeapsa de inceput.

  • ce puscarie?,ce alte prostii??? nu sunt deacord ca un idiot sa violeze o femeie sau o copila apoi sa fie intretinut de stat in puscarie. sa fiu direct pentru violatori ar trebui sa li se taie coaiele pe „viu” in fata publicului si sa se spuna cine va face ca el ca el va pati si garantat nu se vor mai intampla violuri sau abuzuri,ma scuzati pt pronuntare ,dar unuii anumit savarsesc fapte sa fie inchisi pentru ca afara nu au nici ce manca poate. va multumesc si wake up!!!!

 2. lege rapida..INCHISOARE 20 ANI SI CASTRARE CHIMICA LA IESIREA DIN PUSCARIE!

 3. Ghionea Costel // 23 iulie 2015 at 12:40 // Răspunde

  Castrarea chimica e prea usoara!Trebuie castrati cu ciocanul pe nicovala sau spanzurati de testicule.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*