Ultimele Știri

Soluţia pentru obiectele pierdute sau furate, dezvoltată de doi români

Doi tineri din Cluj încearcă să aducă pe piaţă un gadget de localizare, menit să ajute la descoperirea obiectelor pierdute sau furate. Însă, pentru a-şi pune în aplicare ideea, ei au pornit o campanie de strângere a 50.000 de dolari.

Dispozitivul celor doi clujeni este o variantă îmbunătăţită a brelocului, fiind reîncărcabil şi dotat cu un cip GPS . De asemenea, dispozitivul este conectat la o aplicaţie mobilă pentru iOS şi Android, ce permite utilizatorului să descopere în timp real unde se află obiectul căutat. El poate fi ataşat pe obiectele mici, care deseori se pierd, precum portofelul sau cheile, ori pe obiectele mari care se fură, cum ar fi bicicleta. De fapt, de la un asemenea incident a pornit întreaga idee.

„Mi-a fost furată bicicleta și era frustrant, cu atâta tehnologie în jurul nostru, să nu putem localiza un obiect” a mărturisit Andrei Vig, dezvoltator al acestei idei.

Momentan, dispozitivul se află în fază de prototip, dar sunt circa 1.000 de clienţi dispuşi să plătească pentru dezvoltarea lui. Preţul unui asemenea dispozitiv este estimat la 30 de dolari.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*