Ultimele Știri

Soluția online găsită de guvern pentru a evita aglomerația la intrarea în țară. Unde aflați cât se stă în fiecare vamă

frontiera aglomeratie masini

Ministrul Afacerilor Interne a anunțat, după ședința de guvern de miercuri, o soluție online pentru cozile de la punctele de trecere a frontierei.

Ministrul Petre Tobă a anunțat miercuri că în ultimele 4 săptămâni au fost peste 52.000 de intervenții ale cadrelor MAI la evenimente de ordine publică și încă 12.000 de intervenții ale SMURD. Referitor la aglomerația de la punctele de trecere a frontierei, demnitarul a declarat că traficul în aceste puncte a fost aproape dublu în week-end-ul 19-20 decembrie față de un sfârșit de săptămână normal.

Mai precis, în week-endul trecut, 426.000 de persoane au trecut frontiera României, dintre care 287.000 au intrat în țară – în condițiile în care într-un week-end normal sunt cam 225.000 de persoane, potrivit ministrului Afacerilor Interne. Petre Tobă a precizat că un factor important în formarea acestor cozi au fost verificările sistematice care se fac la frontieră de câteva luni și că s-a alocat numărul maxim de polițiști la punctele de frontieră, care au fost la capacitate maximă.

Ministrul a precizat că pe site-ul poliției de frontieră pot fi găsite informații în timp real privind situația de la punctele de trecere a frontierei, actualizate din 2 în 2 ore sau chiar mai des. El a promis și că, în curând, autoritățile vor lansa o aplicație care să arate timpii de așteptare în punctele de frontieră și să le ofere conducătorilor auto recomandări pentru un nou traseu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*