Ultimele Știri

Soluția incredibilă găsită de Suedia pentru a nu permite imigranților să calce în țară

Suedia ia în calcul o soluție incredibilă pentru cazarea imigranților care urmează să vină în țară.

Suedia vrea să închirieze o luxoasă navă de croazieră pentru a-i caza pe solicitanții de azil care au sosit în țară în cursul anului 2015. Nava ar urma să fie ancorată într-un port din Marea Baltică, cu 1.800 de refugiați la bord, relatează presa locală, inforemază DIGI 24.

Suedia, țară care s-a confruntat deja cu incidente în centrele de azil, nu are suficient spațiu pentru a-i adăposti, conform normelor, pe imigranți.

Citește și: Țara pe care imigranții s-ar putea să o ocolească: ‘Ar trebui să lucreze din prima zi a șederii lor’

Autoritățile au luat în calcul biserici, moschei, săli de sport, campinguri pentru a amenaja locuri de cazare, iar acum, Oficiul pentru Migrație a venit cu ideea închirierii navei de croazieră.

Este vorba de Ocean Gala, o navă construită în 1982 în Franța, care este deținută de o companie americană. Nava are peste 185 de metri lungime și a fost cea mai mare navă de croazieră din lume în momentul în care a fost construită.

Sunt deja în curs negocieri, iar Oficiul pentru Migrație ar urma să plătească 450 de coroane suedeze (48 de euro) de pasager pe zi.

Citește și: Austria cere ca imigranții sosiți în Grecia să fie expulzați înapoi în Turcia

Transportatorul ar dori ca nava să fie ancorată la Härnösand, la circa 400 de kilometri nord de Stockholm, dar autoritățile locale se opun, invocând, oficial, motive administrative.

Peste 160.000 de oameni au cerut azil în Suedia în 2015, iar alți 100.000 sunt așteptați să sosească în 2016, deși restabilirea de către Suedia a controalelor la frontiere, în noiembrie, a micșorat considerabil afluxul de refugiați.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*