Ultimele Știri

Soldații ruși au doborât avionul MH17, separatiștii beți nu erau în stare să manevreze rachetele BUK

mh17

Premierul ucrainean Arseny Yatseniuk, a declarat marți că  nu are nicio îndoială asupra faptului că avionul Malaezia Airlines, MH17, a fost doborât de către forțele speciale ruse, deoarece „separatiștii beți” nu ar fi putut manevra sistemul de rachete BUK.

Declarația lui Yatseniuk vine la scurt timp înainte de publicarea raportului final al consiliului de securitate olandez privind ancheta sa în cauzele doborârea avionului MH17 pe teritoriului controlat de rebeli pro-ruși la 17 iulie 2014. Din raportul mult-așteptat reiese că avionul a fost doborât de un sistem de rachete Buk. Accidentul a produs moartea celor 298 de oameni aflați bord, majoritatea cetățeni olandezi.

„În opinia noastră, sa efectuat exclusiv de pe teritoriul controlat de luptători ruși și nu există nicio îndoială că separatistii beți nu au fost în măsură să opereze sisteme Buk și acest lucru înseamnă că aceste sisteme au fost operate numai de soldați ruși profesioniști”, a declarat Yatseniuk în cadrul ședinței de Guvern.

Rusia a negat acuzațiile ucrainenilor și occidentalilor. Avionul a fost doborât la trei luni de la izbucnirea conflictului între forțele ucrainene și separatiștii pro-ruși. În raportul său, Consiliul olandez a relatat că un focos a lovit în stânga cabinei de zbor a aeronavei. Experții și guvernele occidentale cred că rebelii au doborat avionul, eventual confundat cu un avion militar ucrainean.

Moscova a oferit teorii alternative, inclusiv că ar fi fost doborât de un luptator din Ucraina, sau de către forțele ucrainene.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*