Ultimele Știri

Softul unor tineri din Timişoara, folosit de NASA şi de Yahoo

NASA, Yahoo și departamentul de pompieri din Washington folosesc formulare online realizate de doi tineri din Timişoara.

Softul conceput de ei este completat acum de zeci de milioane de oameni din toată lumea, iar un fond privat a investit un milion de euro pentru a-i ajuta pe cei doi să-şi dezvolte afacerea.

Tudor și Florin au renunțat în urmă cu cinci ani la joburile sigure dintr-o multinațională ca să-și lanseze propria afacere. Încă din start aveau planul de a trece dincolo de graniţele ţării.

Cu timpul am început să ne dezvoltăm, să gândim mai business like […] inițial am fost doar eu și Florin, după care am angajat un grup de 3 persoane deci am fost cinci în a doua fază, iar apoi am ajuns la 45 -50”, a declarat Tudor Bașdea.

Cu un portofoliu de clienţi aşa de importanţi, cei doi tineri au atras atenţia unui fond privat de investiții, care le-a oferit un milion de euro ca să își dezvolte afacerea. Peste 35 de milioane de oameni din toată lumea au completat formularele create la Timișoara.

 „Avem clienți din peste două sute de țări, într-adevăr majoritatea vorbitoare de limbă engleză. De-a lungul timpului au fost în grădina noastră Hilti, este departamentul de pompieri din Washington, a fost chiar și NASA, Yahoo la un moment dat ne-au folosit formularele”, Florin Cornianu.

Din păcate, în lista lor de clienți nu se găsesc instituții din România, chiar dacă ceea ce ei au realizat ar fi făcut ca lucrurile să mergă mai bine și mult mai repede.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*