Ultimele Știri

Societatea Civilă: DEMISIA Oprea, apoi clarificări despre cele întâmplate

gabi oprea

Societatea Civilă din România îi cere demisia generalului Gabriel Oprea din funcțiile de vicepremier și de ministru de Interne, după accidentul în care a murit un motociclist de la Poliția Rutieră.

Potrivit Freedem House, organizațiile care cer demisia lui Oprea sunt Expert Forum (EFOR), Romanian Center for European Policies (CRPE) , Freedom House Romania, Grupul pentru Dialog Social (GDS) si Centrul de Investigatii Media (CIM).

Membrii acestora cer și lămurirea circumstanțelor accidentului a cărui victimă a fost Bogdan Cosmin Gigina, motociclistul care deschidea coloana auto a ministrului în seara de 20 octombrie.

„În contextul informaţiilor apărute în presă despre încercarea de muşamalizare a acestui caz de către ministrul Oprea şi că urmare a lipsei transparenţei ministerului, demisia acestuia este imperativă pentru că opinia publică să aibă încrederea că anchetarea acestui caz se desfăşoară fără oprelişti.

Alături de demisie, vicepremierul Oprea trebuie să răspundă într-o conferinţă de presă câtorva întrebări de baza legate de ceea ce s-a întâmplat în acea seară. Printre acestea, ministrul de interne Oprea trebuie să clarifice, concret, în baza cărei legi şi cărui articol a solicitat şi beneficiază de coloana oficială, de unde venea la momentul producerii accidentului, unde se ducea şi care era urgenţă deplasării (date fiind comunicatele vagi şi contradictorii ale Poliţiei) şi de câte ori a folosit resursele Poliţiei Române pentru coloana oficială, de când e în funcţie.

Tânărul poliţist Bogdan Cosmin Gigina şi-a pus viaţă în slujba cetăţenilor, adică a noastră. Nu putem lasă că moartea să să fie muşamalizată”, arată Freedom House.

Agentul Bogdan Gigină a murit, luni noapte, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Știrbei Vodă. Miercuri, Poliția Capitalei a anunțat că polițistul se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*