Ultimele Știri

Slovenia: 150 de migranți sunt autorizați să intre pe teritoriul sloven

imigranti

Un tren având în vagoanele sale circa 150 de migranți care fuseseră blocați joi de autoritățile slovene la granița cu Croația a plecat în cursul nopții spre un oraș din vestul Sloveniei, a anunțat poliția slovenă, citată de AFP.

Cei 150 de migranți sunt primii care pătrund în Slovenia după ce valul de migranți tranzitând Serbia a fost blocat de închiderea graniței ungare. Destinația lor este Europa de Nord, și îmcearcă să ajungă acolo trecând prin Croația și Slovenia.

Inițial, cei 150 de migranți au fost blocați la postul de frontieră dintre Croația și Slovenia, autoritățile de la Ljubljana refuzându-le intrarea pentru că nu au putut prezenta documentele legale necesare, conform Agerpres.

„În cursul unui control obișnuit la graniță în trenul care venea din Croația, am descoperit că 150 dintre cei 300 de pasageri nu răspundeau cerințelor pentru a putea intra în Slovenia”, le-a declarat joi seară un purtător de cuvânt al poliției de frontieră slovene, Anton Stubljar, jurnaliștilor aflați la Dobova.

Trenul cu trei vagoane a părăsit vineri la ora locală 02.00 (00.00 GMT) gara slovenă Dobova, la granița cu Croația, îndreptându-se spre orașul Postojna, în vestul Sloveniei, potrivit poliției slovene.  Migranții urmau să fie plasați într-un centru pentru străini din Postojna.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*