Ultimele Știri

Slovacia anunță că nu va primi niciun imigrant și refuză cotele obligatorii

Robert Fico

Premierul slovac, Robert Fico, a avut un discurs extrem de dur la adresa oficialilor europeni și anunță că  atât timp cât va ocupa funcția de premier al Slovaciei nu vor fi implimentate cotele obligatorii de redistribuire a migranților.  

„Cât timp voi fi prim-ministru, cotele obligatorii nu vor fi implementate pe teritoriul slovac”, a declarat Robert Fico.

România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranţilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobată. Slovacia a contestat la Curtea Europeană de Justiție decizia consiliului extraordinar JAI, prin care s-a aprobat distribuirea către statele membre 120.000 de imigranți.

Robert Fico afirmă că aceste cote nu sunt o soluție pentru criza imigranților. Slovacia este dispusă să participe la securizarea frontierelor prin sistemul FRONTEX cu suma de 20 de milioane de euro.

În acest demers s-a alăturat și Cehia, care la rândul său nu este de acord cu aceste cote obligatorii. România va aștepta o decizie a Curții Europene de Justiției, a afirmat președintele Klaus Iohannis.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Slovacia anunță că nu va primi niciun imigrant și refuză cotele obligatorii

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*