Ultimele Știri

Situație precară la Petrolul: conducători arestați și jucători pregătiți să plece

După ce acționarii Petrolului Ploiești, fraţii Daniel şi Nicolae Capră, fuseseră reţinuţi, marţi seară, alături de alte patru persoane în urma unor percheziții efectuate la sediul clubului de procurorii DIICOT, care-i acuză pe aceștia de evaziune fiscală și spălare de bani, se pare că situația se agravează, iar magistraţii Tribunalului Prahova au emis, aseară, mandate de arestare preventivă pe numele celor implicați în dosarul care a adus prejudicii de peste 15 milioane de euro.

Daniel şi Nicolae Capră, principalii acţionari ai clubului Petrolul Ploieşti şi Marius Bucuroiu, acţionar şi director general al clubului, au fost arestaţi alături de Marius Alexandru Gîscă, Petre Gheorghe Daniel, Dragoş Ioan Viorel Constantin şi Daniel Stoica Spirea, cu toţii acţionari în diverse societăţi comerciale, acuzaţi de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.

Conform procurorilor, faptele cercetate în acest dosar deschis de DIICOT au avut loc începând cu anul 2012, odată cu preluarea echipei de fotbal de omul de afaceri Daniel Capra. Devenind acționar majoritar acesta ar fi iniţiat gruparea prin care favoriza firmele administrate de cei acuzați, care s-ar fi folosit de lanţuri infracţionale pentru a prelua şi finanţa SC Fotbal Club Petrolul SA Ploieşti. 

„Astfel,au fost efectuate operaţiuni nereale prin emiterea de documente şi facturi fictive, în scopul deducerii TVA şi diminuării bazei de impozitare”, se menţiona în comunicatul de presă al DIICOT.

Anchetatorii susţin că membrii grupării ar fi facturat diferite servicii şi livrări de mărfuri cu clubul sportiv, pentru a acoperi astfel relaţii comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracţională. Sumele obţinute în acest fel ar fi fost însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive.

Consecințele negative se pot răsfrânge dramatic asupra grupării de pe locul 3 în clasamentul românesc, mai ales că cinci dintre titulari îşi încheie angajamentele cu formaţia ploieşteană. Pecanha, Alcenat, Geraldo, Juan Albin şi Filipe Teixeira, care au o cotă de piaţă de 7,5 milioane de euro, ar putea fi liberi de contract în această iarnă, odată ce în aceste condiții investițiile sunt înghețate.

Deasemenea, ar putea fi pusă în pericol și evoluția Petrolului Ploiești pe stadionul „Ilie Oană” din cauza unor datorii uriașe către firma care administrează arena. Oficialii clubului n-ar mai fi plătit chiria pentru nici un meci din acest sezon, care costă aproximativ 17.500 de euro, iar datoria acumulată s-ar ridica la suma de 250 de mii de euro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*