Situație îngrijorătoare! Ultimul an a fost cel mai călduros din istorie

Încălzirea globală a devenit o amenințare din ce în ce mai mare, meteorologii observând o creștere îngrijorătoare a temperaturilor încă din anii 50, atunci când a început industrializarea.

Temperatura a devenit din ce în ce mai accentuată în ultimele decenii și se estimează că până în anul 2100, temperatura medie globală va creşte cu 6-7 grade. Efectele negative ale secetei vor putea fi observate însă în Europa până cel târziu în anul 2050.

Ultimul an este considerat de meteorologi cel mai călduros din istorie, luna mai fiind cea de-a 13-a lună consecutiv cu temperaturi record. Specialiștii atrag atenția și asupra situației în care se află România, care are parte de episoade caniculare extrem de dese, neobișnuite pentru această perioadă.

Oana Catrina, meteorolog de serviciu: „Vorbim de o masă de aer de origine tropicală dinspre latitudini sudice, ce a înaintat şi chiar s-a internsificat pe teritoriul ţării noastre. De altfel, pe parcursul zilei de ieri s-au înregistrat recorduri zilnice privind cele mai ridicate temperaturi maxime înregistrate într-o zi de 17 iunie, de când se fac înregistrări meteorologice”.

Inundațiile din ultima vreme sunt un efect al procesului alarmant de încălzire globală.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *