Ultimele Știri

Situație explozivă la Chișinău: „Sunt gata să mor, dar nu voi permite hoților să captureze țara”

chisinau Foto: Alexandru Cozer

Republica Moldova stă pe un butoi de pulbere după ce președintele Nicolae Timofti a refuzat să îl nominalizeze pe oligarhul Plahotniuc în funcția de premier.

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza a afirmat pe o rețea de o socializare că președintele Timofti nu va lăsa țara în mâinile mafioților.

„La o întâlnire informală cu conducerea organelor de forță cineva a raportat că situația este foarte tensionată, poate să degradeze, menționând că ar fi mai bine să se facă un compromis. Replica Președintelui a fost pe măsură: ‘Sunt gata să mor, dar nu voi permite hoților să captureze țara!”, scrie Sturza pe o rețea de socializare.

„Domnilor parlamentari (în mod special Mihai Ghimpu și Corina Fusu (ex-deputat), puteți să folosiți această afirmație ca argument pentru a-l demite pe Președinte. Ar fi „european și unionist”. Vă doresc o zi pașnică și plină de înțelepciune”, se mai arată în mesajul lui Sturza.

Spiritile sunt încinse și există posibilitatea unei  revoluții la Chișinău. Oamenii oligarhului Plahotniuc insistă și îi cer președintelui să îl numească premier deoarece acesta ar avea o majoritate parlamentară după ce a cumpărat 15 parlamentari de la Partidul Comuniștilor. 

Singura opoziție în Republica Moldova în acest moment este reprezentată de Platforma Dreptate și Adevăr, care a adunat, miercuri, circa 40.000 de oameni în Piața Marii Adunări Naționale. Platforma DA se opune numirii păpușarului Plahotniuc în funcția de premier al Republicii Moldova. 

Îi mulțumesc lui Plahotniuc, pentru că ne-a oferit nouă lista celor pe care, după eventualele alegeri anticipate, în niciun caz nu trebuie să-i vedem în Parlamentul Republicii Moldova. (…) „Prea de multe ori am greșit. Prea de multe ori ne-am creat idoli. Trebuie să tragem concluzii. După aceste alegeri anticipate pe care eu le vreau ca cetățean, să avem demnitatea întoarsă la noi acasă. Vă chem la consolidare, responsabilizare, mobilizare. Acum sau niciodată”, a declarat Oazu Nantoi, un lider al platformei DA. manifestanților.

Plahotniuc ar putea declanșa o lovitură de stat cu ajutorul forțelor pro-ruse și al simpatizanților lui Renato Usatîi și Igor Dodon, ambii fiind în subordinea păpușarului. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*