Ultimele Știri

Situație de alertă în Roma! ISIS anunță ca va ataca cu drone capitala Italiei în perioada sărbătorilor

roma

Italia se teme de perioada ce urmează, după ce Statul Islamic (SI) ar putea ataca Roma cu drone în timpul sărbătorii Anului Sfânt din Biserica Romano-Catolică, perioadă care începe în data de 8 decembrie, a declarat luni ministrul Angelino Alfano în Parlamentul italian.

Pentru a lua prime măsuri, ministrul a anunțat că spațiul aerian al Capitalei va fi închis pentru drone în timpul evenimentului religios care strânge milioane de turiști în fiecare an, potrivit Reuters.

Decizia Ministerului de Interne italian vine după amenințările repetate din social media împotriva Romei și Vaticanului, mesaje atribuite ISIS.

Un membru ISIS, care a revendicat atacurile din Paris, susține într-o înregistrare că centrul Americii este următoarea țintă pe lista grupării, și că aceasta va ataca în Washington atunci va ”vrea Allah”.

Nu a fost încă verificată autenticitatea înregistrării video în care bărbatul suține că este membru ISIS.

“Le spunem statelor care iau parte la campania cruciată că, atunci când o vrea Allah, așa cum am lovit Franța, în centrul său, Parisul, jurăm că vom lovi America în centrul său, Washington”, spune bărbatul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*